GOTT NYTT ÅR!

Publicerat: 2010-12-31 17:22:28
Nu är det alldeles snart dags att gå och sätta sig i bilen och bege si gmot våra underbara vänner på Glimmerplan. Och som ni hör, kommer kvällen bjudas på en hel del glimmer! Dom vi ska till har två söner, Kristoffer och Markus, och dem känner jag jättebra, så jag tror det kommer gå bra att fira utan Moa. Hon erkände till och med att hon skulle sakna det en hel del. Det förstår jag! Vi brukar alltid fira med dom.
Nu är halsbandet, mascaran och lockan i verket, och denna kvällen kommer bli jättemysig!
Nu köööööör vi!

SOMMARKÄNSLA

Publicerat: 2010-12-30 21:51:41
Kom ni ihåg när jag la upp den här låten i somras? Den spelades precis på min spotifylista och jag fick rysningar. Så mycket längtar jag till sommaren!

READ IT, OR LEAVE IT!

Publicerat: 2010-12-30 19:41:00
Ser fruktansvärt löjligt tjejig ut på bilden, inte mitt typ av omslag. Men! You should not judge a book by it´s cover, eller hur? Det är insidan som räknas, haha!
Boken handlar lite kortfattat om Jo, Josie, Josephine, ja hon kallas för olika saker under bokens gång, som har flyttat från lilla Tråkstan i England till Masshuets i stora Amerika med sin mamma, på grund av mammans jobb. Men flytten till Amerika gör så att Jo tappar bort sig själv, och även när hon försöker vara sig själv och hitta tillbaka till vanliga gamla Jo, går allt fel. Men Jake Matthews, hetaste grabben på skolan, får upp ögonen för henne, frågan är bara om han kommer gilla den hon verkligen är? Ja, det och mycket mer handlar den här tjejboken om som jag har sträckläst och nu slagit ihop för gott.

NYÅRSOUTFIT, CHECK!

Publicerat: 2010-12-30 18:05:29
WIHO! Jag vet exakt vad jag ska ha på mig på nyår! Jippijippi. Min tripp till stan gav resultat, och jag hittade ett par jättesnygga skinnshorts på Cassels, på "Vilahörnan", alltså hörnan där märket "vila" håller till, inte där man ska sova. (Fast det skulle vara ganska skönt, blir så otroligt trött av att shoppa). Så min nyårsoutfit blir:
Ett par skinnshorts,
En transparent skjorta
Ett stort halsband, det jag har på mig
Knästrumpor
Nya skor
En rosett i håret



TILL STAN!

Publicerat: 2010-12-30 12:36:16
Nu drar jag mig mot staden och försöker shoppa så mycket jag kan! Haha. Annars får jag ta något annat. Gillar inte och säga det, men det jag har idag skulle faktiskt kunna funka till imorgon, så jag får hålla dessa kläderna rena i nödfall!
Ha det fint, jag visar upp eventuella fynd senare:)
Ni kanske kan få en bild på hela min outfit sen!

TORSDAG

Publicerat: 2010-12-30 10:36:37
Gäääsp... Tröttsamt att ha lov alltså...
Igår var ju Emma och Cornelia här, i fem timmar som bara flög förbi. Och nu när jag vaknar får jag panik för att det redan är nyår IMORGON! Jag har inget att ha på mig än! Men jag har i alla fall bestämt mig för att inte ha på mig en klänning, utan jag kommer satsa på kanske skinnshorts, en blus, och något glittrigt. Med mina nya skor förstås! Ni får en bättre bild på dem sen. Jag älskar dem redan. Och dessutom fyndade jag dem för bara 400 kronor! Verkligen värt det. Om man nu säger så.
Så idag åker jag in till stan och ska verkligen försöka hitta något, vad som helst, nyårs-aktigt. Nästa år ska jag vara ute i myyyycket bättre tid, det är en sak som är säker...
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHH SOMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!

EN LITEN SNEAKPEEK...

Publicerat: 2010-12-30 10:11:55

VÄNNER♥

Publicerat: 2010-12-29 10:13:57
När jag flyttade hit till sandhult var jag ynka 3 år.  Vi flyttade från en underbar tid i Byttorp, som jag knappt kommer ihåg... Redan första dagen kom en liten tjej hem till oss och ville ha saft, och hon hette Cornelia. Senare när jag kom in i mitt nya rum satt det två tjejer på golvet och lekte. De var Emma och Cornelia. Haha, jag hade ingen aning om vilka det var och varför dem satt i mitt rum, men vi blev vänner direkt! Emma bor ju granne med mig, och hon är lätt som en syster för mig. And that´s that. Så idag kommer dem hit, och vi ska ha det allmänt mysigt!
Och förresten, planerna för nyår är smidda! Eller nästan i alla fall. På kvällen ska jag med mamma och pappa till våra vänner som vi var med på Rhodos, men innan det ska jag till bästa vännen Colette och kanske fika och så, eller det tror jag i alla fall, hon ska fråga sin mamma först. Hoppas att det går bra! Det ska bli så mysigt, för vi har inte träffats än på lovet. Men om det inte blir på fredag kan det bli imorgon också. Så vi får se! Huvudaken är att vi träffas, eller hur colette? ♥ hehe.
Men nu ska jag faktiskt till Visko en snabbis på morgonkvisten, så jag kanske hör av mig sen!
LATER!

KLASSTRÄFF

Publicerat: 2010-12-27 20:49:32
Jag går ju i klass 8a nuförtiden, men det fanns en tid innan denna, hehe. Då gick jag i lilla sandhultskolan med världens bästa klass på 20 personer. Det rann många tårar på avslutningen, men nu har jag börjat i en ny klass som också är bra, så det är okej. Men nu har vi bestämt  att hela 6a ska träffas igen, en klassträff! Den dagen kommer bestå av en förmiddag vid isen, med skridskor, lekar och korvgrillning, och följas upp av ett filmmaraton hos någon med godis och sånt. Mysigt va? Jag ser fram emot det! Men här får ni i alla fall en bild på min förra klass!

DETTA EVIGA SÖKANDE!

Publicerat: 2010-12-27 20:08:14
GUD. Varför är det alltid så att när man letar efter något speciellt, hittar man det inte? VARFÖR? Jag är ute på en desperat jakt efter en nyårsklänning. Och nyårsklänning måste bara vara, smack! Det får inte vara några tveksamheter där inte. Den ska bara vara... alldeles, alldeles.. underbar! Haha. Vad är liksom en kväll med fyrverkerier och bubbel utan en klänning som säger WOW? Ingenting, nada, finito! Hehe. Snälla, någon som har ett bra tips på klänningar? Jag har kikat runt lite på nelly, hm, och alla dem där vanliga affärerna... ska kika ännu lite till nu, men släng in ett tips om ni har något!
en bild från i somras!

LONDON!

Publicerat: 2010-12-27 11:14:52
Tänk att jag ska åka till London. Min drömstad! Jag kan inte riktigt fatta det. Men det känns riktigt skönt att ha något att se fram emot nu efter jul, annars blir man ju helt lost... man ser fram emot en enda dag i nästan ett helt år, och så på 12 timmar är den över, bara sådär! Konstigt egentligen... Men nu har jag London att se fram emot, som är lika roligt, om inte roligare, att se fram emot. Wiie!
Så jag sätter igång en ny nedräkning nu när julafton är över. Och tro mig, när den står på noll, JIPPIE!
Idag ska jag och min syster till staden för att kika runt på mellandagsrean. Sedan blir det middag och ut i snön. Kram på er!

UNDERBARA HALSBAND

Publicerat: 2010-12-27 09:18:56
Dessa vrålsnygga halsband fick jag av min syster, som verkligen vet vad jag gillar, för jag blev jätteglad! Det åt vänster hade jag på mig igår när vi firade jul i Molla hos min mormor med släkten, och matchade med en svart transparent skjorta och ett par svarta jeans.
Jag älskar dem i alla fall!
Halsband Grå Halsband Svart

MYSIGT VINTAGESTYLE

Publicerat: 2010-12-26 20:46:28
Myser i mina nya sovshorts och höga raggsockar! Tack emma, och Moa

klicka på bilderna för ett större format!

LÄNKAD?

Publicerat: 2010-12-26 20:13:57
Alltså, vad har hänt? Helt plötsligt har min statistik höjts totalt! Har det bara trillat in massa nya läsare, eller har jag blivit länkad nånstans? Vore kul att veta! Och nu när ni ändå är så många som kollar min blogg, fortsätt att kommentera! Det är bara roligt.
Nu ska min syster ladda ner Harry Potter och den flammande bägaren, som vi har som favvo. Det har påbörjats något av ett Harry Potter-maraton på TV, men den filmen som vi gillar bäst kommer aldrig! Haha. Frustrerande. Och på tal om Harry Potter, har ni sett den senaste? Det har jag, och den är gryyyyyym! Fierce, helt enkelt. Förresten så såg jag en film på bio igår med min familj igår, som vi alltid gör på juldagen. Och igår bjöds det på en film som heter "The town". Jättebra faktiskt. Värd och se!
Men nu ska jag städa iordning mitt rum lite granna, och sedan lägga mig i soffan. Imorgon vaknar jag upp glad för att inte behöva gå till skolan!
för er som inte vet, bor jag i borås i en by uppe på ett "fjäll". här ärr det snö från oktober/november till mars, jadå!


IS IT A KEEPER?

Publicerat: 2010-12-26 19:28:55
De här stövlarna i färgskalan "kamel" fick jag av mina föräldrar i förrgår, alltså julafton. Först kände jag inte igen dem, eftersom de var nervikta högst upp, men så kom jag på, att justja! dem har jag ju kollat på! Vad tycker ni? Ska jag behålla dem?



God jul mina fina läsare!

Publicerat: 2010-12-24 09:04:30
Visst är det otroligt? Nu är julafton här! Idag ska min farmor, farbror och kusin och kanske min gudmor komma hit (min pappas sida). Men det är kvällen som är bäst. Det är då vi i familjen ger varandra massor av julklappar. Ha en bra jul nu!

FYNDAT I GBG

Publicerat: 2010-12-23 10:12:25
Hej på er!
Idag är det dagen före julafton! Det ledsamma är att jag har inte jättehög julkänsla alltså! Men den brukar först dyka upp på riktigt när jag vaknar på julaftons morgon faktiskt.
Igår var ju då jag, min syster och min pappa i göteborg. Huvudsakligen var det inte så att jag skulle köpa något till mig, utan mer lite julklappar till mina kompisar och så, men jag måste säga, att jag gjorde världens fynd! Eurosko i femmanhuset hade världens utförsäljning nämligen, och vi ramlade lite på tur in i den affären. När vi kikade runt fick vi syn på ett par snarlika hunter stövlar, fast utan hunter märket då, utan istället med märket root på hälen. Jag var bara tvungen att testa dem, och jag måste säga, det var längesen en sko passade mig SÅ bra! När det dessutom var rea, kostade dem bara TVÅHUNDRA! Jag vore ju dum om jag inte köpte dem, eller hur? Passar ju perfekt nu efter vintern när det blir så mycket slask överallt...
vad tycker ni?

DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN

Publicerat: 2010-12-21 15:14:17
21 december. Så nära nu! Jag kan inte hjälpa det, jag älskar julafton, blir fortfarande sådär pirrig i magen, och så kommer det nog alltid att vara har jag en känsla av. Härligt värre.
Dagarna som följer blir otroligt roliga men väldigt fullspäckade. Ska jag berätta? Okej.
Idag har hela skoldagen fyllts av fotbollsspelande och en massa skratt. Underbart! Nu har jag kommit hem, och ska snart dra mig mot staden för en sista runda julshopping. Och sedan tillbringar vi kvällen hos släkten, fast denna gången endast mammas syskon + barn i sandared hos min moster, med julmys.
Sedan är det onsdag då. Julavslutningsdagen! Wiie! Efter julavslutningen och allt vad det innebär ger jag mig ut på äventyr i göteborg! Det blir nog bara lite fika, fönstershopping och sånt mysigt. Fine by me. Onsdagskvällen tillbringar jag och mina kära vänner i kyrkebo, förhoppningsvis tills vi inte ser något längre! Det är något med kyrkebo by night alltså...;)
Onsdagen följs såklart upp utav torsdag, då blir det mycket inslagning och tllagning av den UNDERBAR julskinkan! Ja, fredag, vad ska man säga? JULAAAAAAAAAAAAAAAAAAFTON!
Roliga dagar, eller hur?!
här tog jag en bild på min underbara skylt. den säger precis det jag tycker man ska tänka! Färgerna för sig inte rättvisa på bilden, men jag ska ge er en bättre close up nån annan gång.

BRA PRESENTAFFÄRER

Publicerat: 2010-12-19 19:11:32
Ja, julafton börjar närma sig med stormsteg! Rättare sagt, det är bara fem dagar kvar! Shit. Jag har knappt fattat det själv. Måste börja bygga upp julkänslan nu alltså. Den ska upp till 1000!
Och med julafton följer... julshoppingen! Kan upplevas väldigt jobbig för många. Haha! Men jag är säker på att det finns några av er som inte har börjat än? Been there, done that. Men nu, i år, har jag faktiskt nästan allt klart i skrivande stund. Det känns super. Dessvärre har jag köpt lite dyra saker i år kan jag tycka, men vafasen, det är bara jul en gång per år, så varför inte! Men till er alla er pobrecitos/pobrecitas (stackare) som sitter där hemma med lite små-ångest kan jag med nöje ge en hjälpande hand! Här kommer mina "sista minuten-affärer tips"
LAGERHAUS:
What´s not to like när det gäller lagerhause? Affären har ju allt och mer därtill, plus, att det oftast är väldigt roliga färger och citat med mera på deras produkter. En riktigt bra presentaffär! Besökte den faktiskt en snabbis idag, och kan verkligen konstatera att deras priser också är en bra anledning till att handla där. Go for it!
ÅHLENS:
Inte riktigt som lagerhause, men lite smålika är affärerna ändå. Åhlens har det mesta. Kläder, film, böcker, smink, osv osv. De har ett bra utbud och bra priser. Ett jättebra alternativ enligt mig! Hit ska du gå om du vet vad du vill ha men inte hittar det, då hittar du det med säkerhet på åhlens.
Så mycket bättre

DENNA HOPPLÖSA JULSHOPPING

Publicerat: 2010-12-19 12:44:24
Nu ger jag mig iväg till Knalleland här i snöyran för lite ytterligare julshopping. Dessvärre mår jag inte alls vidare bra, illamående och huvudvärk, fortfarande efter svimningsupplevelsen igår. Jobbigt. Men ännu tråkigare är att jag inte kunde vara med på bua idag. Jaja, vi får hoppas på det bästa!
Hejdå på er!

TAKE ME BACK TO RHODOS

Publicerat: 2010-12-18 19:29:26
allt var underbart

BUA

Publicerat: 2010-12-18 17:53:01
Imorgon är det dags för den årliga buacupen att gå av stapeln. Känns jättekul. Men. Ett stort MEN. Just nu mår jag inte bra.Det började när vi var på ICA Maxi. Helt plötsligt kände jag mig helt yr och illamående, och sa det sen till pappa. Han tittade på mig, tog snabbt av mig mössan och beordrade mig att sätta mig ner. Jaha, tänkte jag. Det visade sig att jag hade varit helt kritvit i ansiktet och på läpparna och allting... funderar än en gång varför jag råkar ut för sånt här så ofta? Att svimma är typ "my thing". Jag har nu varit hemma ett ganska långt tag, men känner att jag fortfarande har ont i huvudet, mår lite illa och är helt slut i hela kroppen. Druckit vatten har jag gjort, legat och vilat, och till och med tagit en dos av min kära och trogna vän ipren, men ingenting har hjälpt...  Nu återstår det bara och se hur jag mår ikväll. JAG MÅSTE BLI FRISK. Usch.

DÅLIGT SAMVETE

Publicerat: 2010-12-18 14:25:48
Vad är jag för en bloggare egentligen? Måste bli mer rutinerad alltså.. haha. Men jag ska försöka.
Idag har jag varit i stan för en timmes träningspass och känner mig väldigt avslappnad nu efteråt, eftersom jag verkligen älskar den där känslan när man har tagit en go dusch, hoppar i dem stora mjuka myskläderna och bara myyyser. Men om jag ska vara ärlig hade jag hellre dragit på mig jeansen och stuckit till stan, men min vän mådde inte bra, så jag får försöka underhålla mig själv ett tag. Förresten, så har jag en lånemobil nu. Helt okej faktiskt. För er som ville veta, haha! Men jag lovar, jag uppdaterar ett roligt inlägg sen, ni ska få se..
kramkram
en hysat glad hanna med sin mobil

BAD UPDATE

Publicerat: 2010-12-17 08:08:35
Ja, jag låter rubriken tala... förlåt! Det har helt enkelt inte hunnits med. Jag avskyr själv när nån säger så, men jag förstår hur dem känner ibland nu. Det bara hinns inte med att uppdatera och lägga in bilder och allt. Men jag ska försöka bättra mig nu igen!
Idag är det fredag och igårkväll fick jag reda på att vi har inställd hemkunskap nu på morgonen! Wiie! Den är ju den längsta lektionen vi har, så jag behöver inte vara i skolan förrän kvart över tio! Dessvärre vaknade jag runt sju ändå idag.. men jag tror att bara få slappa på morgonen och inte stressa kan göra susen det också.
I helgen blir det full rulle för mig. På lördag förmiddag åker jag in till stan för ett träningspass i sturehallen, och sen vidare till göteborg för lite julshopping. Sen på söndag ska jag spela en cup i sjöbohallen, som heter BUA. Så det ska bli väldigt roligt. Hoppas jag! Haha.
Men nu ska jag  ta och äta en god frukost.
Ha en jättebra dag!
Kram

LAST DAY OF SICKNESS

Publicerat: 2010-12-14 07:56:41
Godmorgon mina kära vänner.
Idag är jag hemma, igen. Känner att jag har haft feber i ett par dagar, och inte känt mig alls på topp,och visst är det bättre idag, men inte helt och hållet. Så håller mig hemma en extra dag för att förkylningen ska lämna min kropp. Haha. Sen är det ju så att förkylningar, ja nästan alla slags sjukdomar, brukar ju vara värre på morgonen, men bli mycket bättre på eftermiddagen. Det måste det bli iaf, för jag ska nämligen göra en liten fuling idag. Jo, min vän Emma och jag hade bestämt att vi skulle åka in och julhandla idag, och så blev jag ju sjuk, men jag trodde ju att jag skulle vara frisk tills idag. Och så imorse fick jag ju världens beslutsångest givetvis... Gå till skolan och sedan julhandla med Emma, eller stanna hemma hela dagen? Då sa min mamma, att du kommer ju säkert må mycket bättre i eftermiddag, eftersom den här dagen behöver jag mest för att skrämma bort det sista lilla i kroppen, så det orkar du nog. Så om någon ser mig i staden idag, jag lovar att jag inte skolkade. Haha. Jag mår faktiskt inte jättebra i skrivande stund. Sååå är det.
Men vi hörs säkert senare idag!
KRAM

BLIVANDE NYÅRSKLÄNNING?

Publicerat: 2010-12-13 15:01:43
Det är ju så himla svårt att hitta en bra nyårsklänning nuförtiden... eller hur? Jag kikar runt på Nelly just nu, och denna föll mig i smaken, men vad tycker ni?

Melinda dress SEK 349, Jeane Blush - NELLY.COM


VINTERDRÖM

Publicerat: 2010-12-13 10:41:32
Vad tycker ni om de här? jag tycker dem är helt underbara! Dessvärre kostar dem en del... 799:- kronor.. Men man kan ju alltid hoppas att tomten är extra snäll i år! Haha
Warm lined midcut boot

HAR EN DRÖM

Publicerat: 2010-12-12 15:16:56
För er som inte vet så skriver jag. Berättelser alltså. Egna. En hobby jag har haft sen jag var liten. Jag har inte jättemycket inspiration för tillfället, så anta inte att detta är det bästa jag kan skriva, men jag tänkte att ni skulle få ett smakprov.
Många har sagt att jag ska satsa på författaryrket, jag ska kanske komma med i BT med mina berättelser, men det är inte klart. Jag har en dröm, och det är att alltid få skriva. Inga tider att passa, ingen chef som bestämmer över mig... bara jag och en penna. Mmm♥

Den här berättelsen håller jag på med just nu.

Vad skulle du säga om jag en dag försvann? Bara poff. Borta.

När jag var fyra, det var då jag försvann. Jag blev kidnappad. Det är svårt för mig att få ett samband, för jag var så liten. Det var inte så att jag inte kom ihåg, men det finns klarare bilder än andra.

Min mamma gick där, med sin röda jacka, höll min lilla hand, som var täckt av en randig vante. Hon höll i handen så hårt, fast hon egentligen inte behövde, för det skulle inte hända något farligt. Vi skulle gå till en lekplats, som jag älskade. Det var inte mer med det. En mamma, ett barn, en lekplats. Fullkomligt normalt.

Men det fick inte vara normalt! Normalt betyder farligt, farligt betyder sorg, och sorg betyder tomt. Bara tomt på känslor.

Det isade i magen när jag åkte ner för den där röda rutschkanan. Jag kom ihåg att jag började frysa lite om kinderna. Jag skulle bara åka en gång till, sen skulle jag gå till mamma. Be att hon skulle värma mig, för jag frös. Hon var ju alltid så varm. Mammavarm.

Ivrigt sprang jag upp för trappan igen. Jag förstod inte när jag sprang där, varför jag åkte en gång till. Jag ville hellre gå till mamma. Det var som att jag var tvungen att ta vara på tillfället när det kom. Jag skulle vilja åka rutschkana snart igen, om jag inte gjorde det en gång till. Bara en gång till.

Jag var uppe på toppen. Vinkade till min mamma, som satt där på en bänk. Hon pratade med någon jag inte kände igen. Jag vände mig om, satte mig ner och åkte iväg. Leendet som på en sekund nådde mina läppar, var så lyckligt. Men jag tittade upp, såg en kvinna. En kvinna jag inte kände igen. Hon var inte sådär mammig, inte som min mamma. Jag kunde se direkt, att det fanns ingen mammavärme där. Bara tomhet. Sorg. Sorg som hade fötts av fara, kärlek och förlust. Hon sträckte ut armarna, tog mig i sin famn, så snabbt. Det tog några minuter, sen var mamma borta. Jag hade blivit så rädd, så jag inte kunde få ur mig något. Ordet mamma, försökte forma sig i min mun, bilda ett skrik, min räddning. Men det blev inte så. Inget blev som det skulle bli.

Kvinnan slängde mig in i en bil. Nickade åt mig, jag var helt förstummad. Saknaden av mammas hand gjorde så ont. Det smärtade mig så jag nästan spydde. Bilen började röra på sig. Vi åkte förbi lekplatsen och jag ser min egen mamma, springa runt med panik i ögonen, skrika något, och jag bara ser på. Min hand var tom, mammas hand var tom. Våra hjärtan likaså.

 

- Nick, vakna. Nu.

Han rynkade på näsan, gnällde lite. Men sedan öppnade han ändå ögonen långsamt, långsamt, men lät dem sedan stängas helt igen.

-Kom igen då! Upp med dig! Jag var irriterad. Hur kunde han sova så gott, när jag knappt sov fyra timmar per natt?

-Herregud, förlåt då. Jag ska aldrig mer sova när du är vaken, lovar. Han himlade med ögonen, insåg sedan att det var det sämsta han kunde ha gjort, retat upp mig ännu mer. Så han gottgjorde det med ett tappert försök att flina rätt upp i ansiktet på mig. Men det hjälpte inte.

Jag reste mig upp, gick av och an i rummet och tänkte. Tänkte och tänkte och tänkte. Det var det enda som fortfarande kunde påminna mig om mitt förra liv, mina tankar.

- Alltså, jag önskar att jag kunde slippa att fråga detta, men vad är det du tänker på nu Alice McGraw? Nick satte sig upp i skräddarställning och tittade på mig med sina blåa ögon.

Jag fick först inte fram orden, men började gå av och an igen, och då kom det till mig.

-Nick, vi måste göra något. Jag är 15, och du är 16 år nu! Chloé är typ 56. Vi kan överlista henne, vi måste bara vilja. Jag vet att min mamma letar efter mig, jag bara vet det. Det var hennes blick, så sökande… efter mig. Det känns som en fyr som blinkar med sitt starka sken, bara väntar på att hitta mig. Det behöver inte vara så svårt. Jag lovar… De sista orden kom darrande ut genom min mun.

Nick tittade på mig lite extra, sedan lade han sig ner igen, med händerna bakom huvudet, och jag insåg att jag äntligen, äntligen hade fått honom att tänka. Han saknade sitt förra liv också, det visste jag, fast han inte alltid sa det till mig. Det var konstigt, vi pratade verkligen om allt mellan himmel och jord, men han har inte berättat alls mycket om hans förra liv.


NADA FANTASIA

Publicerat: 2010-12-12 15:11:52
Haha, måste skratta åt min rubrik... vad jag menar är, hur ska man sysselsätta sig när man är sjuk? Man vill ju göra massa saker, men man orkar inte! Suck.
Och förresten... jag tar tillbaka att jag inte spelar sims i flera timmar... men till mitt försvar är jag sjuk som sagt.

VÅRT JULPYNT

Publicerat: 2010-12-12 15:02:57
Är det bara min familj som dekorerar med exakt samma saker på exakt samma ställen i huset varenda år? Jag och min syster fick panik för att vi inte hittade en sak som tvunget skulle stå på toaletten... Så vi ska nog kolla om det inte finns lite mer saker nån stans... Dessutom säger alla att vi är väldigt tidiga med att sätta in julgranen. Vi brukar nämligen sätta in den runt tredje advent, för att höja mysfaktorn tidigare. Jag vet att det är vanligt att sätta in granen dagen innan julafton, men det gör inte vi!
våran julgran! i år är nog den bland de finaste vi har haft någonsin. Och förresten, ser ni dem små gubbarna som sitter där vid elementet? Det ska vara en exakt ordning på dem så som dem sitter, så det var lite tjafs mellan systrarna svensson först, men sen fick vi till det i alla fall!
den här lille tomten flyttade in så sent som förra året!
så länge jag kan minnas har den här tomten suttit på samma plats...

JULGODISBAK @ SVENSSONS

Publicerat: 2010-12-12 14:52:16
Förlåt mig för den lite mindre bra uppdateringen igår. Jag mår inte särskilt bra, så det får bloggen lida lite av tyvärr... blir förmodligen ingen skola för mig imorgon heller. Jag ska nog åka in och hyra lite filmer sen! En väldigt bra sysselsättning när man är sjuk enligt mig. Men här har ni i alla fall lite bilder från julgodisbaket igår!
RESULTAT:
knäck!♥
självklart, white christmas! himmelskt gott♥
polkabräck!
Till polkabräcken tänkte jag lägga upp ett recept, för det var så sjukt enkelt, så jag tror ni kommer uppskatta det mycket.
  • Smält två vita blockchoklader i vattenbad. (Såsom första bilden)
  • Krossa ungefär en deciliter polkagrisar. Mängden kan variera, men det får ni bestämma själva!
  • Häll i polkagriskrosset i den vita chokladen
  • Rör om
  • Häll ut på bakplåtspapper i ugnsform
  • Ställ in i ett kallt rum eller kylskåp
  • Bryt polkabräcken i så stora eller små bitar som du vill.
  • KLART!
Så, hur enkelt var inte det då? Skitgott verkligen också. Värt att pröva!

PRESENT NR 2- SPEL

Publicerat: 2010-12-11 16:28:35
Okej, för det första, när ni tänker på simsnördar.... sån är inte jag! Jag sitter inte i flera timmar typ och nördar spelet, men jag tycker det är roligt och så. Så idag på kalaset fick jag SIMS 3. Sen så får jag av mamma och pappa och moa, kvällsnöjen, och lyx och design paketet. Så det ska bli jättekul! Men som sagt, jag är ingen sims nörd, tro mig!

Min önskelista till JUL

Publicerat: 2010-12-11 16:22:53
Detta är vad jag har kommit fram till än så länge!

Hannas önskelista

Poncho från H&M

Skor från dinsko

Smyckeskrin som inte är för stort, inte för litet

Sims 3 Drömjobb

Böcker

Svarta skinnhandskar

Vanliga fina vantar

Halsduk

En mössa till

Raggsockar

Sheer Cover


IMPOSSIBLE

Publicerat: 2010-12-11 12:23:06
Idag blir det ju ett litet kalas för mig igen, när farmor, farbror och kusin kommer hit. Jag tycker det ska bli roligt att träffa framför allt farmor för det var så längesen, pga av hon inte bor sådär jättenära... i Göteborg. Och sen ska det ju bli roligt med lite presenter såklart. Hehe. Jag kan inte säga att jag mår bättre idag. Snarare åt det andra hållet. Det som jag trodde bara var halsont har mera gått över i en rejäl förkylning med tät näsa, halsont, ont i öronen och illamående. Men inte så värst farligt längre, för jag har tagit en ipren. Ipren hjälper mot allt! Så jag ska nog klara mig gott och väl genom kalaset. Sen i eftermiddag blir det julgodisbak! Då ska vi nog se till att jag har kameran framme. Kanske kan lägga in ett tips på julgodis också?
Här får ni låten som spelas varm i mina högtalare just nu. Om ni vill se versionen som en liten flicka vid namn Maddi Jane gör, får ni länken här!

JAY SMITH-VINNARE AV IDOL 2010

Publicerat: 2010-12-11 10:39:15
Så då var det avgjort. Jay Smith blev vinnaren av idol 2010. Jag har följt idol mer eller mindre slaviskt under hösten, och ja, han var en värdig vinnare enligt mig. Men, trots att han sjunger som en gud, är sådär roligt annorlunda och en bra kille, så måste jag säga, att jag tycker att han är väldigt tråkig. Han kan bara sjunga som en gud i EN genre, och det är ju typ rock/hårdrock. Och det enda vi har fått höra från honom den här säsongen är bara samma sound over and over again. Jag tycker helt enkelt inte det är roligt att titta på Jay när han sjunger. That´s it. Och det tycker jag man ska tycka om en idolvinnare egentligen, så jag skulle hellre sett Minnah som etta igår, då jag tyckte hon var mycket vassare. Sen får man ju inte glömma att Jay faktiskt skulle varit diskad vid det här laget från idol egentligen.... Nej detta är alltså vad jag tycker i alla fall! Men grattis till Jay i alla fall, han sjunger fantastiskt!
Jay vann Idol 2010. Foto: TV4

HANNAS KREATIVA HÖRNA

Publicerat: 2010-12-10 14:26:50
denna hörnan i mitt rum har blivit lite av en kreativ hörna... ett gammalt LP-skivfodral, ett gäng böcker staplade på varandra, en underbar fotoram (som jag kanske ska byta ut mot en annan) och små rottingkorgar bakom. svårare än så behöver det inte vara! Sedan tycker jag lampan, som man inte riktigt ser på bilden, är ett megaplus!

JEANS

Publicerat: 2010-12-10 14:22:43
Har på mig världens finaste och välsittande jeans, som visserligen har blivit liiiiite större, fråga mig inte varför, men det gör inget. Jag älskar dem!
Det bästa är att dem är billiga också. Endast 399:- för dessa jeansen på JC! Finns i massvis med andra färger och sånt, gå och kika vettja!

MITT VAL IDAG

Publicerat: 2010-12-10 14:00:31
Dagens val: Kofta H&M, Vintageblus från Kappahls vintagekampanj, Jeans från JC



PRESENT NR 1- SPEGEL

Publicerat: 2010-12-10 10:11:58
Hur lovely är inte den här spegeln? Gammeldags, lite sliten sådär och bara helt perfekt!
köpt på ord och ton

THE FIRE´S RUNNING THROUGH THE MEDIA

Publicerat: 2010-12-10 10:05:36
Om ni inte redan visste, vilket jag har svårt att tro, har nu Minnah och Jay gått ut med att dem är mer än bara vänner, ett par. Visst är det sött?
Fast o andra sidan, finns det ju ett liiiitet (stort) dilemma i detta, och det är ju att Jay har en flickvän där hemma! Det enda jag känner är att jag hoppas att Jay berättade för henne, innan nyheten spred sig som en löpeld i alla de stora kvällstidningarna, och på internet. Jaja, tänkte bara berätta det för er som inte visste!
Men jag tycker det är roligt i alla fall. Jag menar, de kommer ju inte ha problem med att en är en stjärna och den andra bara får "hänga på". Eller hur? Vi får se hur detta går!
Förresten, vem tycker ni ska vinna sveriges största musiktävling? Berätta!

SMÅSJUK

Publicerat: 2010-12-10 09:50:40
Låter rubriken tala. Jag kände mig sådär redan igårkväll men gick ändå på bion, som förresten var GRYM! Och så idag när jag vaknade hade jag en hals som brände, ett huvud som dunkade och öron som gjorde ont. Så det är bara att stanna hemma. Jag var ruskigt nära på att gå, pga av att jag vill ha tillbaka ett arbete i svenskan, men jag kände att eftersom det vankas kalas för mig i morgon och julgodisbak och granpyntning på söndag ville jag vara 100% tills dess. Så det blir en slapp hemmadag med mycket film idag. Inte helt fel!
Även fast jag inte var jättehungrig försökte jag ändå få i mig en bra frukost som ju är dagens viktigaste mål, i förhoppning att jag skulle må lite bättre. Denna frukosten tycker jag är superduper bra att äta, så om ni inte har Kspecial redberries hemma, köp det!
en skål med Kspecial red berries, en rostad macka med ost och gurka, och såklart, en stooort glas med mjölk!
.
Sen, mina vänner, har jag ett litet förslag. Jag tänkte att jag istället för att lägga ut alla mina presenter på en bild på en och samma gång, kan jag ta lite i taget! Vad säger ni om det?

HOTELL, CHECK! PENGAR, CHECK!

Publicerat: 2010-12-08 15:46:42
Igår bokade mamma hotell till London, och i förrgår fick jag 22 pund (220 kronor) av min morbror och hans fru. Självklart ska jag ha med mig mycket mer än 22 pund men ändå en början!
Här är vårt hotell:

mysigt va?
Foto av Olympic House Hotel, London
väldigt bra kvalité på rum för att vara London tydligen
Foto av Olympic House Hotel, London
.
Jag tycker det ser jättemysigt ut!



LAP-TOP FODRAL

Publicerat: 2010-12-08 15:25:48
Jag fick ett lap- top fodral av min familj igår, som jag hade önskat mig. Från Gina Tricot. Det var jättesnyggt, men så upptäckte vi att det var för litet för min dator! Suck. Så nu har jag kikat runt lite på nätet och hittat riktigt grymma fodral. Ta en titt och säg vad ni tycker!
Laptopfodral LV
Laptopfodral Youtube
Laptopfodral Gul Zebra
Laptopfodral  Leopard Skin
Laptopfodral butterfly W grass
Laptopfodral Flower W Leaves
Laptopfodral Scottish blommor
Jag diggar LV fodralet, det med de stora sajternas logga och de djurmönstrade!

JAG FYLLER ÅR IDAG!

Publicerat: 2010-12-07 06:55:00
Åh vad härligt. Jag visar er grejorna sen!

MINI-KALAS

Publicerat: 2010-12-06 17:02:02
Alltså, såhär är det verkligen, för mig. JAG AVSKYR ATT TIDEN GÅR SÅ HIMLA SNABBT. Jag avskyr det verkligen. Jag vill inte att massa saker ska förändras hit och dit, jag vill bara leva i nuet. Jättelänge! Haha. Seriöst. Därför får jag smått ångest att det redan är min födelsedag imorgon, men det klart att jag tycker det är kul med. Självklart.
Så idag smygstartar vi min födelsedag lite när min morbror med familj kommer hit. Mysigt värre!
Vi höres med presentbilder och sånt smått och gott sedan!
jag och min kusin isabelle för ett helt år sen....


SLARVER

Publicerat: 2010-12-06 07:22:08
Godmorgon.
Måndag = tråkigt = tråkigt inlägg. Men lite uppdatering blir det i alla fall!
Denna veckan hålls elevens val på våran skola tis-ons, så måndag är egentligen den enda normala dagen vi har. Och sen torsdag fredag då... men då slutar vi ju hyfsat tidigt också. Och för er som inte vet ska jag ha "spelhåla" under dessa dagar. Alltså sitta och spela massa spel huuuur mycket som helst! Sjukt kul ska det bli!
Och sedan i kväll kommer morbror med fru och barn hit för att fira mig, för de hade inte möjlighet att komma imorgon, då resten av släkten kommer. Så det blir lite presenter i förväg alltså! Sånt är aldrig så dumt. Haha. Men VET NI VAD? Jag kan vara glömsk ibland, ja det erkänner jag, men med viktiga saker brukar jag faktiskt inte vara så slarvig. Men nu har jag vart det. Jag tappade bort mitt busskort för ett tag sen, och så fick jag ett nytt. Och nu har jag tappat bort det också! Jag vet inte hur jag ska säga det när jag ska be om ett nytt, men jag hoppas dem inte blir allt för arga på mig...
Men i alla fall, nu borde jag nog göra mig iordning, ska snart hoppa in i duschen och sedan hitta något att ha på mig.
Hejdå på er!♥
just det ja! vi bakade pepparkakor igår, men dem blev inte så bra, så jag visar nog resultatet på nåt annat pepparkaksbak istället.

FULLSPÄCKAT SCHEMA!

Publicerat: 2010-12-03 16:46:12
Hej där.
Tänkte höra av mig, och be om förlåtelse i förväg, för det kommer nämligen inte bli världens bästa uppdatering de närmaste dagarna! Tråkigt nog.
Idag, fredag, blir det kalas hos min kusin Isabelle som fyller 10... om jag minns rätt. Sedan blir det idol och pizza. Imorgon ska vi på dop för Linnea, som föddes i september. Kom ni ihåg? Då ska jag även läsa en liten text uppe vid altaret för min lilla kusin. Nervöst!
Och sedan innan dopet ska jag även träna, så den dagen blir det ganska tight, men det får man leva med.
Sedan på söndag, är det inget speciellt än så länge, utom träning på kvällen. Och till sist, måndag. Då blir det kalas för mig, för morbror med familj, för de kunde inte komma på tisdag, då alla andra kommer!
Så, förstår ni att det kommer bli liiiite dåligt med tid för bloggen? Hoppas det.

TOVE STYRKE

Publicerat: 2010-12-02 18:27:42
har fastnat för hennes nya låt, minst sagt.

HUR SÖTT?

Publicerat: 2010-12-02 14:52:34
Alltså, jag var tvungen att lägga ut den här videon, jag ryser!

NEDRÄKNING

Publicerat: 2010-12-01 17:12:39
Lägger in en liten nedräkning här på bloggen till julafton! Vad sägs om det? Jag antar att alla ni där ute längtar till julen lika mycket som jag gör?
klickbar
förra julen...

SNÖ PÅ BLOGGEN

Publicerat: 2010-12-01 17:07:28
Några har frågat mig hur man lägger in snö i bloggen, så som jag har. Därför tänkte jag göra mitt allra första bloggtips!

Det är inte alls komplicerat. Mjukstartar lite alltså...
Den här koden klistrar ni in under </head> i eran kodmall.
Om det inte funkar för er att kopiera på vanligt vis , markera texten och klicka sedan ctr+c för att kopiera!
.
<script type="text/javascript"> 

/******************************************
* Snow Effect Script- By Altan d.o.o. (http://www.altan.hr/snow/index.html)
* Visit Dynamic Drive DHTML code library (http://www.dynamicdrive.com/) for full source code
* Last updated Nov 9th, 05' by DD. This notice must stay intact for use
******************************************/

//Configure below to change URL path to the snow image
var snowsrc="http://tescho.se/sno.png"
// Configure below to change number of snow to render
var no = 30;
// Configure whether snow should disappear after x seconds (0=never):
var hidesnowtime = 0;
// Configure how much snow should drop down before fading ("windowheight" or "pageheight")
var snowdistance = "windowheight";

///////////Stop Config//////////////////////////////////

var ie4up = (document.all) ? 1 : 0;
var ns6up = (document.getElementById&&!document.all) ? 1 : 0;

function iecompattest(){
return (document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}

var dx, xp, yp;    // coordinate and position variables
var am, stx, sty;  // amplitude and step variables
var i, doc_width = 800, doc_height = 600; 

if (ns6up) {
doc_width = self.innerWidth;
doc_height = self.innerHeight;
} else if (ie4up) {
doc_width = iecompattest().clientWidth;
doc_height = iecompattest().clientHeight;
}

dx = new Array();
xp = new Array();
yp = new Array();
am = new Array();
stx = new Array();
sty = new Array();
snowsrc=(snowsrc.indexOf("dynamicdrive.com")!=-1)? "snow.gif" : snowsrc
for (i = 0; i < no; ++ i) {  
dx[i] = 0;                        // set coordinate variables
xp[i] = Math.random()*(doc_width-50);  // set position variables
yp[i] = Math.random()*doc_height;
am[i] = Math.random()*20;         // set amplitude variables
stx[i] = 0.02 + Math.random()/10; // set step variables
sty[i] = 0.7 + Math.random();     // set step variables
if (ie4up||ns6up) {
if (i == 0) {
document.write("<div id=\"dot"+ i +"\" style=\"POSITION: absolute; Z-INDEX: "+ i +"; VISIBILITY: visible; TOP: 15px; LEFT: 15px;\"><a href=\"http://dynamicdrive.com\"><img src='"+snowsrc+"' border=\"0\"><\/a><\/div>");
} else {
document.write("<div id=\"dot"+ i +"\" style=\"POSITION: absolute; Z-INDEX: "+ i +"; VISIBILITY: visible; TOP: 15px; LEFT: 15px;\"><img src='"+snowsrc+"' border=\"0\"><\/div>");
}
}
}

function snowIE_NS6() {  // IE and NS6 main animation function
doc_width = ns6up?window.innerWidth-10 : iecompattest().clientWidth-10;
doc_height=(window.innerHeight && snowdistance=="windowheight")? window.innerHeight : (ie4up && snowdistance=="windowheight")?  iecompattest().clientHeight : (ie4up && !window.opera && snowdistance=="pageheight")? iecompattest().scrollHeight : iecompattest().offsetHeight;
for (i = 0; i < no; ++ i) {  // iterate for every dot
yp[i] += sty[i];
if (yp[i] > doc_height-50) {
xp[i] = Math.random()*(doc_width-am[i]-30);
yp[i] = 0;
stx[i] = 0.02 + Math.random()/10;
sty[i] = 0.7 + Math.random();
}
dx[i] += stx[i];
document.getElementById("dot"+i).style.top=yp[i]+"px";
document.getElementById("dot"+i).style.left=xp[i] + am[i]*Math.sin(dx[i])+"px";  
}
snowtimer=setTimeout("snowIE_NS6()", 10);
}

function hidesnow(){
if (window.snowtimer) clearTimeout(snowtimer)
for (i=0; i<no; i++) document.getElementById("dot"+i).style.visibility="hidden"
}


if (ie4up||ns6up){
snowIE_NS6();
if (hidesnowtime>0)
setTimeout("hidesnow()", hidesnowtime*1000)
}

</script>

ALLDELES FÖR SNABBT...

Publicerat: 2010-12-01 07:57:53
Godmorgon mina vänner!
Just nu sitter jag här i mitt rum, och ska snart bege mig mot skolan. Ännu en gång.  Så kom jag helt plötsligt på att det är bara SEX dagar kvar tills jag fyller år! Hur konstigt är inte det?! Herregud, om tiden ska fortsätta flyga fram så här, vet jag inte vad jag gör. Det har redan gått alldeles för snabbt sen typ i somras, så nu tycker jag att det får slow dooown! Håller ni inte med mig?
Idag är det en skön dag i skolan. Onsdag, vilket betyder att vi slutar 13.55 och har bara massa härliga lektioner, slöjd, SO, musik (inte fullt lika härligt) men det blir nog bra.
Ja detta blev ju en väldigt rolig text för er att läsa.... Jag ska bättra mig, lovar!